Ajankohtaista

Tästä löydät alkuvuoden toimintakalenterin. Kurkkaa – paljon mukavia juttuja tulossa!

______________________________________________________________

Tule vapaaehtoiseksi FinFamiin! Ilmaisia koulutuksia kevään aikana:

Vapaaehtoisten peruskoulutus viikonloppuna 10.-11.2. yhdistyksen toimistolla Salossa. Päivien aikana käydään läpi FinFamin toimintaperiaatteita ja arvoja sekä vapaaehtoistoiminnan perusteita. Tarjoamme sinulle lounaan, kahvit ja mukavaa seuraa. Kouluttajana on Elisa Lehtonen.

Tukihenkilökoulutus  tiistaina ja keskiviikkona 20. ja 21.3. klo 17-20 Turussa Varsinais-Suomen FinFamin tiloissa (Itäinen Pitkäkatu 11). Tarkemmat tiedot lähempänä.

Vertaisten ja ammattilaisten yhteinen koulutus (Omaisneuvonnan työpajat) keskiviikkona 28.3. ja 4.4. klo 12-15.30 Salossa, Sokos Hotel Rikalassa (Asemakatu 15):

Työpajoissa soste-ammattilaiset ja vertaisneuvojat tutustuvat toisiinsa ja pohtivat toiminnallisten harjoitusten avulla vertaisen ja ammattilaisen rooleja omaisen kohtaamisessa ja tukemisessa. Työpajatyöskentely auttaa ammattilaisia huomioimaan omaiset omassa työssään sekä antaa valmiudet soste-ammattilainen ja vertaisneuvoja -työparityöskentelymallin toteuttamiseen.

Työpaja 1 osa: Tutustuminen, päivän tavoitteet – miksi työpajat? Kokemusten vaihtoa, case-harjoitus

Työpaja 2 osa:  Case-työskentelyä pienryhmissä, yöparityöskentelyn hyödyt, työskentelyn haasteet, käytännöt ja kirjaaminen

Lounas on omakustanteinen. Koulutus sisältää kahvitarjoilun. Ilmoittautumiset 21.3. mennessä: satu.saila@finfamisalo.fi tai 0447930586.

Rajojen vetäminen vapaaehtoistyössä tiistaina 10.4. klo 18-20 Salon seurakuntatalon juhlasalissa. Kouluttajana Sirpa Montonen.

Innostuitko? Kysy lisää:

Satu Säilä, puh. 044 793 0586                                                                                                     Jaana Knaapi-Lehtonen, puh. 040 722 4961                                                                              Anne Mikkola, puh. 044 726 1991

______________________________________________________________

Parisuhdeleiri huhtikuussa meren rannalla

Viikonlopun leiri on suunnattu pariskunnille, joiden läheisellä on mielenterveys- tai päihdeongelma. Leiri on 20.-22.4.2018 Kunstenkarissa, noin 38 km Turun keskustasta (Kunstenniementie 250, Poikko).

Alustava ohjelma:

 • Pari- ja perheterapeuttiopiskelijat: tietoa ja harjoituksia
 • Srk:n työntekijä:  parisuhteen koossapitäminen
 • Seksuaalineuvoja: tietoa ja keskustelua
 • Kokemuspuheenvuoro: omaisena parisuhteessa
 • Voimauttavaa valokuvausta
 • Vertaistukea
 • Ulkoilua, rentoutumista, saunomista ja  hyvää ruokaa meren rannalla.

Leirin hinta 40 euroa/hlöKunstenniemi, joka sisältää ruuan, ohjelman, lakanat ja pyyhkeen. Matkat edestakaisin maksetaan itse.

Ilmoittautuminen leirille Salon tai Turun yhdistyksen toimistolle tai linkin kautta Varsinais-Suomen FinFamin nettisivuilta (aukeaa noin 30.1.) 23.3. mennessä. Jos haluat bussikyydin Turun linja-autoasemalta (20 € edestakaisin), varaathan sen ilmoittautuessasi.

Tiedustelut Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry sirpa.madsen@vsfinfami.fi, p. 044 793 0585 tai FinFami – Salon seudun mielenterveysomaiset ry jaana.knaapi-lehtonen@finfamisalo.fi, p. 040 542 0941.

______________________________________________________________

Vertaisviikonloppu Kasnäsissä

Tervetuloa rentoutumaan merellisiin maisemiin saaristokylpylä Kasnäsiin 24.-25.3.2018. Tarjolla mukavaa seuraa ja voimia antavia keskusteluja. Kasnäs talvi

Ilmoittautumiset toimistoon Jaanalle, puh. 040 722 4961. Varmista matkasi maksamalla viikonlopun omavastuuosuus 40 € viimeistään  14.2.2018 yhdistyksen tilille FI89 5410 0220 0954 94. Maksu sisältää ohjelman, yöpymisen, ruokailut ja kylpylän käytön.  Kyyti jokaisen täytyy hoitaa itse, mutta kysy kimppakyytimahdollisuutta Jaanalta.

Tervetuloa!

______________________________________________________________

Onko läheisesi masentunut, ahdistunut, alistava, …?

Keskusteluilta tiistaina 20.3. klo 18 kaikille, joiden läheisellä on masennukseen tai muuhun psyykkiseen häiriöön viittaavia oireita. Mukana psykoterapeutti Elisa Lehtonen. Tule kysymään mieltäsi askarruttavia asioita ja vaihtamaan ajatuksia. Kaikki illan aikana käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Tarjolla pientä iltapalaa! Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja yhdistyksen työntekijältä: Anne Mikkola, puh. 044 726 1991

Uskalla puhua mies pieni veikkaus

______________________________________________________________

Vertaistukiryhmä päihderiippuvaisten omaisille kerran kuussa

Ryhmässä saat tukea ja ymmärrystä omaan tilanteeseesi sekä kuulet muiden samanlaisessa tilanteessa elävien kokemuksia. Ryhmäläisten mielenkiinnon mukaan ryhmään voidaan kutsua myös vierailijoita. mies-ja-nainen-talvessa

Ryhmä kokoontuu torstaisin 8.2., 8.3., 5.4. ja 3.5. klo 18-20 toimistolla (Turuntie 8, 4. kerros). Ryhmä on avoin, eli voit tulla niille kerroille mukaan, kun sinulle parhaiten sopii.

Keskiviikkona 31.1. menemme yhdessä tutustumaan A-klinikalla alkavaan omaisten ryhmään klo 16-18. Paikka selviää myöhemmin. Tule mukaan!

Tapaamisissa on tarjolla pientä iltapalaa. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: Anne Mikkola, puh. 044 726 1991.

______________________________________________________________

Vertaiskahvila joka perjantai

Aina perjantaisin klo 10-12 (paitsi koulujen loma-aikoina) kuka tahansa on tervetullut yhdistyksen toimistolle kahvikupposelle.

Vertaiskahvilassa voit istahtaa sen aikaa kun ehdit ja haluat, jutella tai vaan kuunnella toisten juttuja ja nauttia rauhassa pullakahvit tai -teet.  Emäntänä ja/tai isäntänä häärää 1-2 vapaaehtoista. Heitä sitoo vaitiolovelvollisuus.vanha kahvikuva

Yhdistyksen toimiston löydät miestenvaateliike Lammervon vierestä, samasta rapusta OP-kiinteistökeskuksen kanssa, osoitteesta Turuntie 8, 4. kerros.

Lämpimästi tervetuloa kupposelle kuumaa!

______________________________________________________________

Vaelletaan yhdessä -ryhmä – vielä pari paikkaa vapaana!

Suosittu Vaelletaan yhdessä aloitti uudella kokoonpanolla nyt alkuvuodesta. Ryhmä on tarkoitettu sinulle +30-vuotias, joka olet huolissasi omaisesi tai läheisesi mielenterveydestä. Ryhmässä saat tietoa ja vertaistukea, joiden avulla vahvistat voimavarojasi, hyvän mielen taitojasi ja jaksamistasi arjessa. Ryhmässä juteltavat aiheet vaihtuvat kuukausittain, ne käsittelevät mm. tunteita, hyvinvoinnin taitoja, voimavaroja, liikuntaa ja mindfulnessia.Kun yksi sairastuu nainen rannalla

Kevään 2018 tapaamiset ovat keskiviikkoisin   21.2., 21.3., 18.4. ja 16.5. klo 18.00 yhdistyksen toimistolla, Turuntie 8, 4. kerros. Ryhmä jatkaa samalla kokoonpanolla syksyllä.

Ryhmää ohjaavat vapaaehtoiset Sirpa ja Susanna. Tule rohkeasti mukaan!

Ilmoittaudu toimiston väelle:  Jaana, puh. 040 722 4961, Satu, 044 793 0586 tai Anne 044 726 1991 tai toimisto@finfamisalo.fi.

______________________________________________________________

Salon mielenterveys- ja päihdetoimijat esittäytyvät 10.4.

Tiistaina 10.4. klo 15-18 löydät mielenterveys- ja päihdepalveluja sekä kuntoutujille että omaisille tarjoavat toimijat Salon kaupungintalolta.

Tule haastattelemaan työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille, esim. kuntoutujille, omaisille, ammattilaisille, koululaisille ja opiskelijoille.

Mukana messuilla mm.

 • A-klinikka
 • FinFami – Salon seudun mielenterveysomaiset ry
 • Kriisikeskus Etappi, Suomen Mielenterveysseura
 • Salmi ry
 • Salon aikuispsykiatrian poliklinikka
 • Salon Kansalaisopiston kokemusasiantuntijaopiskelijat
 • Salon Klubitalo
 • Vaihtoehto 90 ja A-kilta

Jos olet kiinnostunut tulemaan messuille esittelemään toimintaasi, ota yhteyttä!

Kaikki asiasta kiinnostuneet, tulkaa tutustumaan – kerrankin kaikki toimijat paikalla samaan aikaan samassa paikassa!

Lisätietoja: FinFami – Salon seudun mielenterveysomaiset ry, Anne Mikkola, puh. 044 726 1991.

_____________________________________________________________

Moip!-toimintaa nuorille

moip_vihrSinulle 16–29-vuotias, jonka perheenjäsen tai ystävä kärsii mielenterveys- tai päihdeongelmasta: Tule juttelemaan tai muuten mukaan toimintaan!

Moip!in tilat löydät osoitteesta Turuntie 8, 4. kerros.

Ota yhteyttä: Pinja, puh. 0400 169 557, pinja.uutela@vsfinfami.fi.

______________________________________________

_____________________________________________________________

Logo Veikkaus

 

 

 

Kommentointi on suljettu.