Omaisneuvonta

Omaisneuvonta

Omaisneuvonta on maksutonta keskusteluapua psyykkisesti sairastuneiden ja päihderiippuvaisten omaisille ja läheisille.

Neuvonnassa omainen saa tukea omaan jaksamiseen, toivoa muuttuneeseen arkeen ja  tietoa psyykkisistä sairauksista sekä mielenterveys- ja päihdepalveluista. Omainen saa omin sanoin puhua huolestaan, ajatuksistaan sekä tunteistaan, ja käydä näin läpi omaa elämäntilannettaan. Tavoitteena on tukea omaisen selviytymistä ja löytää ratkaisuja arjen ongelmiin.

Keskusteluissa on omaisen niin halutessa mukana myös vertainen eli yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen. Vertainen on itsekin omainen, jolla on samankaltaisia kokemuksia, ajatuksia ja tunteita sairaan henkilön läheisenä.

Henkilökohtaisten tapaamisten lisäksi neuvontaa voi saada myös puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Sekä työntekijöitä että koulutettuja vertaisia sitoo vaitiolovelvollisuus, joten tarinasi pysyy näiden seinien sisällä. Keskustelut ovat maksuttomia.

Säännölliset omaisneuvonnat:

  • Somero: Parillisten viikkojen tiistait klo 12-14.30
  • Salon terveyskeskus (hallinnon käytävä): Joka keskiviikko klo 13-15
  • Halikon sairaala (alakerta, toimintaterapeutin huone): Joka torstai klo 12-14.30

Jos työntekijällä on vapaata, voit tulla myös varaamatta aikaa.

Ajanvaraus omaisneuvontaan yhdistyksen toimistolla, puhelimitse tai sähköpostitse sekä säännöllisinä päivystyaikoina:

Satu Säilä: puh. 044 793 0586, satu.saila@finfamisalo.fi                                                         Jaana Knaapi-Lehtonen, puh. 040 722 4961, jaana.knaapi-lehtonen@finfamisalo.fi

Yhdistyksen toimitilat sijaitsevat keskellä Saloa, osoitteessa Turuntie 8, 4. kerros. Jos et saa meitä heti puhelimitse kiinni, soitamme sinulle takaisin.

Lämpimästi tervetuloa!

Sirpa

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________

Lapset puheeksi -keskustelu vanhemmille

Lapset puheeksi -keskustelun tavoitteena on tukea vanhemmuutta
perheessä, jossa vanhemmalla on jokin mielenterveyden häiriö.

Tapaamiskertoja vanhemman tai vanhempien kanssa on 1-3. Näillä kerroilla keskustellaan lasten kehityksestä, vahvuuksista ja haavoittuvuuksista. Keskusteluissa pyritään myös löytämään yhdessä keinoja, joilla arki saadaan lapsen kannalta mahdollisimman hyväksi. Ota lapset puheeksi ja varaa aika keskusteluun: Jaana Knaapi-Lehtonen, puh. 040 722 4961, jaana.knaapi-lehtonen@finfamisalo.fi.

Vanhemmuutta voidaan tukea vaaka

 

 

 

 

 

 

Logo Veikkaus

 

Kommentointi on suljettu.