Ryhmät

Sivuja uudistetaan parhaillaan. Ajankohtaista tietoa ryhmistä löytyy FinFami – Salon seudun mielenterveysomaiset ry:n Facebook-sivuilta, ja lisäksi tiedotamme sähköpostilistojen kautta.

Omaisten vertaistukiryhmät ovat luottamuksellisia ryhmiä kaikille mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista kärsivien henkilöiden omaisille ja läheisille. Ryhmään voi tulla kuka tahansa, jonka perhe- tai ystäväpiirissä joku sairastaa psyykkisesti. osallistujan ei tarvitse olla jäsen eikä läheisellä tarvitse olla virallista diagnoosia sairaudesta.

Vertaistukiryhmässä voit halutessasi kertoa vapaasti omista tunteistasi ja jaksamisestasi sairastuneen läheisenä. Huomaat että et ole yksin: Toiset ryhmäläiset ovat käyneet pitkälti läpi samoja asioita. Saat tukea ja tietoa muilta ryhmäläisiltä. Kaikkia ryhmäläisiä koskee vaitiolovelvollisuus.

Ryhmissä toimii ohjaajana joko yhdistyksen työntekijä tai vertainen, eli henkilö, joka on itsekin omainen. Ohjaajan tehtävänä on keittää kahvit ja katsoa, että kaikki saavat halutessaan puheenvuoron.

Avoimet vertaisryhmät ovat ryhmiä, joihin voi tulla mukaan milloin itselle parhaiten sopii. Voit käydä niissä kerran, kaksi tai joka kerta, ihan miten itse haluat. Niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, astut vaan rohkeasti sisään.

Suljetut vertaisryhmät sen sijaan kokoontuvat aina samalla porukalla. Niihin ei yleensä oteta enää aloituksen jälkeen uusia jäseniä. Suljettuja ryhmiä ovat esim. vanhempainryhmät ja Vaelletaan yhdessä -ryhmä.

Tule rohkeasti katsomaan, olisiko joku alla olevista ryhmistä sinulle sopiva!

______________________________________________________________

Vertaiskahvila perjantaisin klo 10-12 – kevään päätöskerta 26.4. Ihme ja Kumma -kahvilassa!

Vertaiskahvila on tarkoitettu piristykseksi jokaiselle, jolla on edes pieni huoli läheisensä mielenterveydestä tai läheisen sairauden aiheuttamista omista jaksamisongelmista. Vertaiskahvilassa istutaan rupattelemassa keittiön pöydän äärellä, juodaan kahvia ja herkutellaan pienellä makealla.

Vertaiskahvila on avoinna joka perjantai klo 10−12 yhdistyksen toimistolla (Turuntie 8, 4. kerros). Kevään päätöskertaa vietetään 26.4. klo 10-12 Ihme ja Kumma -kahvilassa (Annankatu 10).

Tule pistäytymään tai istahda pidemmäksi aikaa! Emäntänä ja/tai isäntänä häärää 1-2 vapaaehtoista. Heitä sitoo vaitiolovelvollisuus.vanha kahvikuva

Yhdistyksen toimiston löydät miestenvaateliike Lammervon vierestä, samasta rapusta OP-kiinteistökeskuksen kanssa, osoitteesta Turuntie 8, 4. kerros.

Lämpimästi tervetuloa kupposelle kahvia.

___________________________________________________________

Käsityökahvila kerran kuukaudessa 

Käsityökahvilassa pistetään kädet töihin ja jutellaan samalla mukavia. Tarjolla on pientä iltapalaa. Mukaan voi ottaa keskeneräisen käsityön tai yhtä lailla voi tulla aloittamaan uuden.

Käsityökahvila kokoontuu toimistolla kerran kuukaudessa maanantaina kello 17-19. Kevään päätöskerta on 13.5.

_____________________________________________

Vertaistukiryhmä päihderiippuvaisten läheisille 

Kerran kuukaudessa kokoontuva vertaistukiryhmä päihderiippuvaisten läheisille alkoi 24.1. Ryhmään ovat tervetulleita myös uudet keskustelijat. Kevään viimeiset kokoontumiset ovat toimistolla torstaina 16.5. ja 13.6. klo 18-19.30. Tarjoamme pientä iltapalaa. Tervetuloa!

_____________________________________________

Avoin Vaelletaan yhdessä -keskusteluryhmä

Kaikille yli 35-vuotialle omaisille avoin Vaelletaan yhdessä -keskusteluryhmä kokoontuu toimistolla kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 17.30-19.30.  Kevään päätöskerta on 15.5.

_____________________________________________

Miestenryhmä etsii miesohjaajaa

mies kasvot tavallinenJos sinulla on kokemusta omaisena olosta joko mielenterveys- tai päihdeongelmasta kärsivän läheisenä, tule ohjaamaan meidän miestenryhmäämme!

Ryhmä on tarkoitettu kaikenikäisille miesomaisille ja kokoontuu kerran kuussa. Voitte keksiä jotain mukavaa pienen budjetin tekemistä tai istua toimistolla kahvikupin ääressä juttelemassa. Ohjaajalta ei odoteta muuta (!) kuin myönteistä elämänasennetta ja kaikkien osallistujien tasapuolista huomioimista.

Ilmianna itsesi rohkeasti Jaanalle, puh. 040 722 4961.

______________________________________________________________

Syksyllä 2019 alkava vanhempainryhmä – voit jo ilmoittautua!

nuori poikaOnko nuorellasi mielenterveysongelmia tai vaikeuksia oman elämänsä hallinnassa? Tule mukaan ammatillisesti ohjattuun vertaistukiryhmään vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia sekä saamaan tietoa ja tukea! Ryhmään ovat tervetulleita vanhemmat yhdessä tai yksin.

Ryhmä alkaa viikonloppukurssilla, jonka jälkeen ryhmä tapaa kerran kuussa yhdistyksen toimistolla Salossa (Turuntie 8, 4. krs). Seuraavana syksynä vietetään ryhmän päätöstä. Tämän jälkeen ryhmäläiset voivat kokoontua yhdistyksen tiloissa keskenään sopiminaan ajankohtina.

Ryhmä on osallistujille muuten ilmainen, mutta aloitus- ja päätösviikonlopuista kylpylässä osallistujat maksavat pienet omavastuuosuudet (45 €/hlö).

Kaikki tapaamisissa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Ryhmän ohjaajina toimivat psykoterapeutti Elisa Lehtonen ja yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen.

Voit ilmoittautua Jaanalle, puh. 040 722 4961 tai sähköpostilla jaana.knaapi-lehtonen@finfamisalo.fi.

Lämpimästi tervetuloa!

______________________________________________

Sateenkaaren värit – vanhempainryhmä 5 (syksyllä 2017 alkanut)

Ryhmä jatkaa tapaamisia sovitusti.

______________________________________________________________

Narnia – vanhempainryhmä 4 (syksyllä 2016 alkanut)

Ryhmä jatkaa tapaamisia sovitusti. Lisätietoja Katjalta.

______________________________________________________________

Oravankesyttäjät – vanhempainryhmä 3 (syksyllä 2015 alkanut)

Kokoontuu ryhmän kesken sovittuina aikoina.

______________________________________________________________

Siskonpeti – vanhempainryhmä 2 (syksyllä 2014 alkanut)

Kokoontuu ryhmän kesken sovittuina aikoina.

______________________________________________________________

Oiva – vanhempainryhmä 1 (syksyllä 2013 alkanut)

Kokoontuu ryhmän kesken sovittuina aikoina.

______________________________________________________________

Suljettu vertaisryhmä

kokoontuu yhteisesti sovittuina aikoina toimistolla.

______________________________________________________________

Kun yksi sairastuu keltapohja vaaka

 

 


 

 

 

 

Logo Veikkaus

Kommentointi on suljettu.