Vapaaehtoistoiminta

Haluaisitko tulla vapaaehtoiseksi yhdistykseemme?

Kaipaatko mielekästä tekemistä? Haluatko auttaa toisia? Tutkimusten mukaan toisten auttamisesta saa pitkäkestoisimman onnentunteen. Voit toimia yhdistyksessä esim. tukihenkilönä, ryhmän ohjaajana tai yksittäisen tapahtuman järjestäjänä – mikä itsestäsi tuntuu mieluisimmalta tavalta olla mukana toiminnassamme.

Tulevat koulutukset:

TUKIHENKILÖKOULUTUS TURUSSA 10.9.2019

Haluaisitko olla tukena henkilölle, joka elää kuormittavassa elämäntilanteessa ja tarvitsee kuuntelijaa tai kaveria johonkin ajatukset muualle saavaan toimintaan? Syksyn tukihenkilökoulutus järjestetään Turussa Varsinais-Suomen FinFamin toimistolla 10.9. ja 19.9. kello 16.30-20 osoitteessa Itäinen pitkäkatu 11 A, Turku.

Tukihenkilökoulutus on kaikille yhdistyksen peruskoulutuksen käyneille vapaaehtoisille avoin lisäkoulutus, jonka kesto on 8 tuntia. Koulutus toteutetaan kahtena arki-iltana, ja se on maksuton.

Tukihenkilökoulutuksessa käydään läpi esimerkiksi seuraavia asioita: tukihenkilötoiminnan perusteet, tukisuhteiden erilaiset piirteet, vuorovaikutustaidot, tukihenkilön työvuosi ja “minä tukihenkilönä”.

Koulutus on maksuton. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Satu Säilältä, 044 793 0586 tai
satu@finfamisalo.fi.

 

VERTAISNEUVOJAKOULUTUS TURUSSA 24.9.2019

Vertaisneuvojakoulutus on lisäkoulutus yhdistyksen peruskoulutuksen käyneille vapaaehtoisille, joilla on kokemusta läheisen psyykkisestä sairaudesta tai päihteiden väärinkäytöstä. Koulutuksen kesto on 4 tuntia, ja seuraava koulutus toteutetaan 24.9.2019 kello 16-20 Varsinais-Suomen FinFamin toimistolla osoitteessa Itäinen pitkäkatu 11 A, Turku.

Vertaisneuvojakoulutuksessa käydään läpi esimerkiksi seuraavia asioita: vertaistuellisen omaisneuvonnan perusteet, oma omaistarina, dialogitaidot sekä haasteet ja tähtihetket.

Koulutus on maksuton. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Satu Säilältä, 044 793 0586 tai
satu@finfamisalo.fi.

 

VERTAISTUELLISEN OMAISTYÖN TYÖPAJAT TURUSSA 14.11.2019 ja 21.11.2019

Vertaisneuvojakoulutuksen jälkeen vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua Vertaistuellisen omaistyön työpajoihin, joissa yhdistys kouluttaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia sekä vertaisneuvojia tarjoamaan omaisneuvontaa työpareina.

Työpajat kestävät yhteensä 8 tuntia ja toteutetaan kahtena iltapäivänä. Työpajat järjestetään 14.11. ja 21.11. kello 12-15.30 Varsinais-Suomen FinFamin toimistolla osoitteessa Itäinen Pitkäkatu 11 A, Turku. Koulutus on maksuton.

Koulutus on maksuton. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Satu Säilältä, 044 793 0586 tai
satu@finfamisalo.fi.

____________________________________________________________

Haetaan vapaaehtoisia:

Miestenryhmän ohjaajaksi?

Jos sinulla on kokemusta omaisena olosta joko mielenterveys- tai päihdeongelmasta kärsivän läheisenä, olisi mahtavaa, jos tulisit ohjaamaan meidän miestenryhmäämme. Ryhmä on kokoontunut edellisvuosina kerran kuussa, mutta voi toki kokoontua useamminkin. Voisitte keksiä yhdessä jotain mukavaa pienen budjetin tekemistä tai jos haluatte, istua toimistolla kahvikupin ääressä juttelemassa. Ohjaajalta ei odoteta muuta (!) kuin myönteistä elämänasennetta ja kaikkien osallistujien tasapuolista huomioimista.

Jos kiinostuit, ota yhteyttä Jaanaan: puh. 040 722 4961, jaana.knaapi-lehtonen@finfamisalo.fi.

Vertaisneuvojaksi tai tukihenkilöksi?

Haemme mukaan toimintaan uusia vapaaehtoisia vertaistukijoita. Sinun kokemuksesi voi olla avuksi jollekin, joka juuri kamppailee kipeiden asioiden keskellä. Työntekijät toimivat vertaistukijan työparina ja tukena. Aiempaa koulutusta tai kokemusta sosiaali- ja terveysalalta et tarvitse. Vapaaehtoisille tarjotaan koulutusta, työnohjausta ja virkistystoimintaa.

Innostuitko? Kysy lisää!Oma logo

Satu Säilä, puh. 044 793 0586                                                 Jaana Knaapi-Lehtonen, puh. 040 722 4961

Olen mukana vapaaehtoistoiminnassa, nuori nainen

 

_____________________________________________________________

Vapaaehtoisten kilometrikorvaus on 0,25 €/km, jos työtehtäväsi ovat esim.

  • vertaiskahvilan tai ryhmän ohjaaminen
  • vertaiskeskustelut

Matkakorvauslomakkeen saat Jaanalta, jolle voit myös palauttaa täyttämäsi lomakkeen.

Jyri vapaaehtoinen

 

 

Kommentointi on suljettu.