Yhdistyksen toteuttamat säännölliset omaispäivystykset Salon terveyskeskuksessa ja Halikon sairaalassa ovat tauolla alkusyksyn aikana syyskuun ajan.
Omaispäivystykset jatkuvat tavalliseen tapaan myöhemmin syksyllä, ja ilmoittelemme ajankohdasta verkkosivuillamme, somessa ja paikallislehdissä.

Vaikka päivystykset ovat tauolla, omaiset ja läheiset voivat varata ajan omaisneuvontaan toimistollemme. Henkilökohtaisten tapaamisten lisäksi neuvontaa voi saada myös puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Neuvonnassa omainen saa tukea omaan jaksamiseensa, toivoa muuttuneeseen arkeensa ja tietoa psyykkisistä sairauksista sekä mielenterveys- ja päihdepalveluista. Omainen saa omin sanoin puhua huolestaan, ajatuksistaan sekä tunteistaan, ja käydä näin läpi omaa elämäntilannettaan. Tavoitteena on tukea omaisen selviytymistä ja löytää ratkaisuja arjen ongelmiin.

Keskusteluissa voi olla omaisen niin halutessa mukana myös vertainen eli yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen. Vertainen on itsekin omainen, jolla on samankaltaisia kokemuksia, ajatuksia ja tunteita sairaan henkilön läheisenä.

Omaisneuvontaan voi varata ajan toimistolta. Yhdistyksen toimitilat sijaitsevat keskellä Saloa, osoitteessa Turuntie 8, 4. kerros. Jos et saa meitä heti puhelimitse kiinni, soitamme sinulle takaisin.