11.-13.10. alkavaan vanhempien vertaistukiryhmään on vielä mahdollista ilmoittautua mukaan. Mukaan mahtuu vielä kolme osallistujaa ja ilmoittautumisaikaa on tiistaihin 8.10. kello 13 saakka. Alkava vanhempainryhmä kokoontuu Salossa. Alun perin myös Somerolla olisi alkanut uusi vanhempainryhmä, mutta tämä ryhmä ei toteudu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

FinFamin vanhempainryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsella tai nuorella on mielenterveyden ongelmia, haasteellista käyttäytymistä, päihteiden käyttöä tai muuten huolta herättävä tilanne. Luottamuksellisessa
vertaistukiryhmässä voi jakaa ajatuksia ja kokemuksia ja saada tietoa eri avunsaantimahdollisuuksista. Tavoitteena on, että vanhemmat löytäisivät keinoja oman hyvinvointinsa ja jaksamisensa edistämiseksi.

Ryhmässä käytettäviä menetelmiä ovat ryhmäkeskustelut, toiminnalliset menetelmät, rentoutus- ja mielikuvaharjoitukset sekä yksilöohjaus tarvittaessa. Käsiteltäviä teemoja ovat: oman perheen tarina, jaksaminen ja mieliala, avun saaminen, vaikutukset parisuhteeseen, ympäristön paineet ja suhtautuminen, rajojen asettaminen, tunteet ja niiden kanssa selviytyminen, voimavarat ja selviytymiskeinot, erilaisuus ja kiusaaminen, lapsen ja perheen tulevaisuus, vanhempien ajankohtaiset ja akuutit tilanteet sekä selviytyminen yksinhuoltajana tai ilman puolison tukea.

Vanhempainryhmä alkaa 11.-13.10. viikonlopun mittaisella intensiivijaksolla Kasnäsissä. Jatkossa ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa, yhteensä kahdeksan kertaa. Ryhmää ohjaavat psykoterapeutti Elisa Lehtonen ja koulutettu FinFamin vapaaehtoinen. Ryhmään osallistuminen on muuten maksutonta, mutta aloitus- ja päätösviikonlopuista Kasnäsissä osallistuja maksaa omavastuuosuuden.

Ilmoittautua voi Johanna Sydänojalle, 044 726 1991, 8.10. kello 13 mennessä.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Johanna Sydänoja
Johanna Sydänoja

Omaistyön koordinaattori

p. 044 726 1991
[email protected]