Omaisneuvonta

Omaisneuvonta on maksutonta keskusteluapua psyykkisesti sairastuneiden ja päihderiippuvaisten omaisille ja läheisille.

Omaisneuvonta

Neuvonnassa omainen saa tukea omaan jaksamiseen, toivoa muuttuneeseen arkeen ja tietoa psyykkisistä sairauksista sekä mielenterveys- ja päihdepalveluista. Omainen saa omin sanoin puhua huolestaan, ajatuksistaan sekä tunteistaan, ja käydä näin läpi omaa elämäntilannettaan. Tavoitteena on tukea omaisen selviytymistä ja löytää ratkaisuja arjen ongelmiin.

Keskusteluissa on omaisen niin halutessa mukana myös vertainen eli yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen. Vertainen on itsekin omainen, jolla on samankaltaisia kokemuksia, ajatuksia ja tunteita sairaan henkilön läheisenä.

Henkilökohtaisten tapaamisten lisäksi neuvontaa voi saada myös puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Sekä työntekijöitä että koulutettuja vertaisia sitoo vaitiolovelvollisuus, joten heille voi puhua luottamuksellisesti. Keskustelut ovat maksuttomia.

Ajanvaraus omaisneuvontaan yhdistyksen toimistolla, puhelimitse tai sähköpostitse Johannalta tai Sadulta. Yhdistyksen toimitilat sijaitsevat keskellä Saloa, osoitteessa Turuntie 8, 4. kerros. Jos et saa meitä heti puhelimitse kiinni, soitamme sinulle takaisin. Lämpimästi tervetuloa!

Päivystämme säännöllisesti Salon pääterveysasemalla ja Halikon sairaalassa. Päivystykseen voi varata ajan, mutta jos työntekijällä on vapaata, paikalle voi tulla myös aikaa varaamatta.

Päivystykset ovat tauolla syyskuun ajan käynnistyvät taas myöhemmin syksyllä. Tänäkin aikana voit varata ajan omaisneuvontaan yhdistyksen toimistolle. Neuvontaa on mahdollista saada myös puhelimitse ja sähköpostitse. Seuraa ilmoitteluamme verkkosivuillamme, somekanavillamme ja paikallislehdissä.

 

Ota yhteyttä

Jaana Knaapi-Lehtonen
Jaana Knaapi-Lehtonen

Vastaava omaistyön koordinaattori

p. 040 722 4961
[email protected]

Johanna Sydänoja
Johanna Sydänoja

Omaistyön koordinaattori

p. 044 726 1991
[email protected]