Omaisneuvonta

Omaisneuvonta on maksutonta keskusteluapua psyykkisesti sairastuneiden ja päihderiippuvaisten omaisille ja läheisille.

Omaisneuvonta

Neuvonnassa omainen saa tukea omaan jaksamiseen, toivoa muuttuneeseen arkeen ja tietoa psyykkisistä sairauksista sekä mielenterveys- ja päihdepalveluista. Omainen saa omin sanoin puhua huolestaan, ajatuksistaan sekä tunteistaan, ja käydä näin läpi omaa elämäntilannettaan. Tavoitteena on tukea omaisen selviytymistä ja löytää ratkaisuja arjen ongelmiin. Tapaamiseen voi varata ajan yhdistyksen toimistolle tai Halikon sairaalassa ja Salon pääterveysasemalla sijaitseviin omaisneuvontapisteisiin.

Keskusteluissa on omaisen niin halutessa mukana myös vertainen eli yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen. Vertainen on itsekin omainen, jolla on samankaltaisia kokemuksia, ajatuksia ja tunteita sairaan henkilön läheisenä. Lue lisää yhdistyksemme vertaisomaisista täältä.

Henkilökohtaisten tapaamisten lisäksi neuvontaa voi saada myös puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Kysy myös omaisneuvontaa ulkona kävelyn lomassa.

Sekä työntekijöitä että koulutettuja vertaisia sitoo vaitiolovelvollisuus, joten heille voi puhua luottamuksellisesti. Keskustelut ovat maksuttomia.

Ajanvaraus omaisneuvontaan yhdistyksen toimistolla, puhelimitse tai sähköpostitse Jaanalta, Johannalta tai toimiston numeron kautta. Ajan voi varata myös sähköisen ajanvarauskalenterin kautta.

Yhdistyksen toimitilat sijaitsevat keskellä Saloa, osoitteessa Turuntie 8, 4. kerros. Jos et saa meitä heti puhelimitse kiinni, soitamme sinulle takaisin.

Tarjoamme omaisneuvontaa tarpeen mukaan myös ilta-aikaan kello 16 jälkeen.

 

Omaisneuvontapiste Halikon sairaalassa torstaisin kello 12-14.30

Halikon sairaalan omaisneuvontapisteeseen voi tulla keskustelemaan yhdistyksen työntekijän kanssa ajanvarauksella, 040
722 4961. Omaisneuvontapiste sijaitsee sairaalan päärakennuksen alakerrassa (Märyntie 1, Märynummi).

Tauolla koronavirustilanteen vuoksi.

 

Omaisneuvontapiste Salon pääterveysasemalla

Salon pääterveysaseman omaisneuvontapiste on toistaiseksi tauolla. Ilmoitamme, kun saamme tietoomme, milloin toimintaa voidaan jatkaa.

 

Omaisneuvonta Turun seudulla

Omaisneuvontaa Varsinais-Suomessa tarjoaa myös Turun seudulla toimiva Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry.

Voit varata ajan puhelimitse tai sähköpostitse: 044 793 0582 (arkisin klo 10.00–14.00)/[email protected]
Lisätiedot: www.vsfinfami.fi

Ota yhteyttä

Jaana Knaapi-Lehtonen
Jaana Knaapi-Lehtonen

Omaistyön koordinaattori

p. 040 722 4961
[email protected]

Johanna Sydänoja
Johanna Sydänoja

Omaistyön koordinaattori

p. 044 726 1991
[email protected]

Pin It on Pinterest