Omaisneuvonta

Omaisneuvonta on maksutonta keskusteluapua psyykkisesti sairastuneiden ja päihderiippuvaisten omaisille ja läheisille.

Omaisneuvonta

Neuvonnassa omainen saa tukea omaan jaksamiseen, toivoa muuttuneeseen arkeen ja tietoa psyykkisistä sairauksista sekä mielenterveys- ja päihdepalveluista. Omainen saa omin sanoin puhua huolestaan, ajatuksistaan sekä tunteistaan, ja käydä näin läpi omaa elämäntilannettaan. Tavoitteena on tukea omaisen selviytymistä ja löytää ratkaisuja arjen ongelmiin.

Keskusteluissa on omaisen niin halutessa mukana myös vertainen eli yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen. Vertainen on itsekin omainen, jolla on samankaltaisia kokemuksia, ajatuksia ja tunteita sairaan henkilön läheisenä.

Henkilökohtaisten tapaamisten lisäksi neuvontaa voi saada myös puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Sekä työntekijöitä että koulutettuja vertaisia sitoo vaitiolovelvollisuus, joten heille voi puhua luottamuksellisesti. Keskustelut ovat maksuttomia.

Ajanvaraus omaisneuvontaan yhdistyksen toimistolla, puhelimitse tai sähköpostitse Jaanalta tai Johannalta. Yhdistyksen toimitilat sijaitsevat keskellä Saloa, osoitteessa Turuntie 8, 4. kerros. Jos et saa meitä heti puhelimitse kiinni, soitamme sinulle takaisin. Lämpimästi tervetuloa!

Ajan omaisneuvontaan voi varata paitsi toimistollemme myös Salon pääterveysasemalla sijaitsevalle omaisneuvontapisteelle, jossa työntekijä on tavattavissa keskiviikkoisin. Lisäksi olemme läsnä Halikon sairaalan omaispäivystyksessä torstaisin. Halikon sairaalan omaispäivystykseen voi varata ajan, mutta jos työntekijällä on vapaata, paikalle voi tulla myös ilman ajanvarausta. Ajanvaraus omaisneuvontapisteelle ja omaispäivystykseen Jaanalle, 040 722 4961.

Omaisneuvontapiste
(vain ajanvarauksella)
Keskiviikkoisin kello 13–15
Salon terveyskeskuksessa
Sairaalantie 9, 24130 Salo

Omaispäivystys
(ajanvarauksella tai ilman)
Torstaisin kello 12–14.30
Halikon sairaalan alakerrassa
Märyntie 1, 25250 Märynummi

Ota yhteyttä

Jaana Knaapi-Lehtonen
Jaana Knaapi-Lehtonen

Vastaava omaistyön koordinaattori

p. 040 722 4961
[email protected]

Johanna Sydänoja
Johanna Sydänoja

Omaistyön koordinaattori

p. 044 726 1991
[email protected]