Retket ja leirit

Viikonloppu tarjoaa keinoja oman hyvinvoinnin vahvistamiseksi sekä vertaistukea yhteisen keskustelun ja toiminnan avulla.

Vertaisviikonloppu

Vertaisviikonloppu on tarkoitettu omaisille, joiden arkea kuormittaa läheisen mielenterveys- tai päihdeongelma. Viikonloppu järjestetään teemalla ”vertaistuesta voimaa” lauantaista sunnuntaihin 23.–24.1. Bergvikin kartanossa Salossa. Viikonloppu tarjoaa keinoja oman hyvinvoinnin vahvistamiseksi sekä vertaistukea yhteisen keskustelun ja toiminnan avulla.

Viikonlopun omavastuuosuus on 40 euroa, joka sisältää majoituksen, ohjelman, ruokailut ja saunan käytön. Omavastuuosuus maksetaan vasta osallistumisen jälkeen. Mukaan mahtuu yhteensä 10 henkilöä. Yhdistys ei ole vakuuttanut osallistujia. Ilmoittautumiset 11.1. mennessä toimistolle.

Kenelle

Omaiset ja läheiset

milloin

23.–24.1.2021

Missä

Bergvikin kartano (Bergvikintie 43, Kruusila)

Ota yhteyttä

Toimisto

p. 044 793 0586
[email protected]

Leirillä kerrotaan ja kuullaan omia elämäntarinoita ja tehdään niitä näkyväksi toisille. Rohkeus ja halu osallistua riittää, osallistuminen ei vaadi kokemusta ilmaisullisista harjoituksista.

Kevätleiri

Kevätleiri teemalla ”rohkeutta ilmaisuun” järjestetään yhteistyössä Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry:n kanssa. Leirillä työstetään muun muassa seuraavia teemoja: Uskallanko sanoa oman mielipiteeni, pitää puoliani rakentavasti? Uskallanko näyttää ja ilmaista tunteitani? Olen riittävän hyvä tällaisena kuin olen. Tunteeni ovat oikein, miten voin hyödyntää niitä omaksi ilokseni? Leirillä kerrotaan ja kuullaan omia elämäntarinoita ja tehdään niitä näkyväksi toisille. Rohkeus ja halu osallistua riittää, osallistuminen ei vaadi kokemusta ilmaisullisista harjoituksista.

Leirillä vapaaehtoinen Sanna kertoo oman selviytymistarinansa lapsiomaisena sekä miten ilmaisunmenetelmät on vahvistaneet häntä. Lisäksi hän ohjaa muutaman harjoituksen. Myös kokemusasiantuntija kertoo omasta polustaan mielenterveysomaisena. Mukana on myös artisti ja musiikintekijä F:n videohaastattelu. Kuulemme hänen kokemuksiaan rohkeudesta ilmaista itseään ja esittää henkilökohtaisia sanoituksia ja sävellyksiä. Mitkä asiat auttavat häntä näissä tilanteissa? Tämän linkin kautta voit jo fiilistellä etukäteen: https://www.youtube.com/watch?v=wgrQg0DoNBI&t=28s

Omaistyön koordinaattori Sirpa Madsen ohjaa ilmaisullisia harjoituksia erilaisin tekniikoin, joiden kautta voi saada rohkeutta tunteiden ja mielipiteiden ilmaisuun. Madsen on koulutukseltaan toimintaterapeutti, jolla on kokemusta tarinateatterista 10 vuoden ajalta sekä draaman ja teatterin ohjaamisen perusopinnot. 

Haku leirille 1.3. mennessä. Lähetämme valituille 3.3. mennessä ohjelman ja maksuohjeet. Omavastuuosuus 60 euroa on maksettava 8.3. mennessä. Maksu sisältää yöpymisen kahden hengen huoneissa, ruokailut, ohjelman, saunomisen sekä vuodevaatteet ja pyyhkeen. Ilmoittautuminen sähköisesti täällä

Kenelle

Omaiset ja läheiset

milloin

 9.4.-11.4.

Missä

Sinapin leirikeskus (Sinapintie 74, Turku)

Ota yhteyttä

Jaana Knaapi-Lehtonen
Jaana Knaapi-Lehtonen

Omaistyön koordinaattori

p. 040 722 4961
[email protected]

Kävelemme esteetöntä luontopolkua pitkin lintutornille, ja mukaan voi halutessa ottaa omat kiikarit ja eväät.

Luontoretki Vuohensaareen

Teemme kevätseurannan vauhdittamiseksi retken Vuohensaaren lintutorni Timalille 12.4. Kävelemme esteetöntä luontopolkua pitkin lintutornille, ja mukaan voi halutessa ottaa omat kiikarit ja eväät. Lähtö kimppakyydeillä Farmoksen tontilta kello 16.30. Säävaraus.

Kyytijärjestelyjen vuoksi ilmoittautumiset 9.4. mennessä toimistolle, 044 793 0586 / [email protected]

Kenelle

Omaiset ja läheiset, jäsenet, vapaaehtoiset

milloin

12.4. kello 16.30

Missä

Vuohensaari, lähtö kimppakyydeillä Farmoksen tontilta.

Ota yhteyttä

Toimisto

p. 044 793 0586
[email protected]

Tiedot kesäretken ohjelmasta päivittyvät verkkosivuillemme ja lähetetään sähköpostitse jäsenille.

Kesäretki Naantaliin

Teemme kesäretken Naantaliin 19.6. Omavastuuosuus 30 euroa henkilöltä, alle 12-vuotiailta 10 euroa ja alle kolmevuotiaat pääsevät mukaan maksutta. Maksu suoritetaan vasta
retkelle osallistumisen jälkeen.

Tiedot kesäretken ohjelmasta päivittyvät verkkosivuillemme ja lähetetään sähköpostitse jäsenille. Lisätietoa Jaanalta.

Ilmoittautumiset 21.5. mennessä Jaanalle, 040 722 4961 / [email protected]

Kenelle

Omaiset ja läheiset, jäsenet, vapaaehtoiset

milloin

19.6. 

Missä

Naantali, lähtö Salon torin Turistipysäkiltä kello 9

Ota yhteyttä

Jaana Knaapi-Lehtonen
Jaana Knaapi-Lehtonen

Omaistyön koordinaattori

p. 040 722 4961
[email protected]

Pin It on Pinterest