Ryhmät

Avoimet ryhmät

Avoimet vertaistukiryhmät on tarkoitettu kaikille omaisille ja läheisille. Mukaan voi hakeutua milloin tahansa, eikä osallistuminen vaadi ilmoittautumista, ellei toisin mainita.

Omaistenillat Halikon sairaalassa

Halikon sairaalan hoitajien ja yhdistyksemme vertaisten järjestämä omaistenilta pidetään Halikon sairaalassa (Märyntie 1) aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina kello 17-19.

Miesten ryhmä

Vertaistukea miesten kesken pienten tarjottavien kera. Ryhmän tavoitteena on luoda miesomaisille rento paikka keskusteluun ja virkistymiseen arjen keskellä. Ryhmä on suunnattu miehille, joiden läheinen sairastaa psyykkisesti tai on päihderiippuvainen.

Lue lisää

Täydentyvät ryhmät

Täydentyvät vertaistukiryhmät ovat ryhmiä, joihin voi hakeutua mukaan oman tarpeen mukaan. Mukaan voi hakeutua milloin tahansa, mutta työntekijän haastattelun kautta. Näin pystymme ohjaamaan kunkin omaisen ja läheisen parhaiten hänen tarpeisiinsa vastaavan tuen äärelle.

Vertaistukiryhmä päihderiippuvaisten läheisille

Vertaistukiryhmässä saa tukea muilta samankaltaisessa elämäntilanteessa olevilta, joiden omainen tai muu läheinen kärsii päihderiippuvuudesta.

Vaelletaan yhdessä -keskusteluryhmä

Vaelletaan yhdessä -keskusteluryhmä on suunnattu kaikille yli 35-vuotiaille, joiden läheisillä on haasteita mielenterveyden tai päihderiippuvuuden kanssa.

Suljetut ryhmät

Suljetut vertaisryhmät kokoontuvat aina samalla porukalla. Niihin ei yleensä oteta enää aloituksen jälkeen uusia jäseniä.

Vanhempainryhmä Salossa

Onko nuorellasi mielenterveysongelmia tai vaikeuksia oman elämänsä hallinnassa? Tule mukaan vertaistukiryhmään vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia sekä saamaan tietoa ja tukea. Ryhmä alkaa lokakuussa.

Syksyllä 2020 alkava vanhempainryhmä

Uusi vanhempainryhmä alkaa lokakuussa, ja mukaan voi ilmoittautua jo nyt. Vanhempainryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsella tai nuorella on mielenterveyden ongelmia tai muuten huolta herättävä tilanne.

Suljettu ryhmä omaisille

Salon FinFamin vanhin vertaistukiryhmä on kokoontunut jo 20 vuoden ajan yhdistyksen vapaaehtoisten ohjaamana.

 

Tukinet

Tietoa, tukea ja toivoa on tarjolla myös verkon kautta. Alueyhdistyksemme on mukana Tukinetissä, jonka kautta voi osallistua esimerkiksi jonkin toisen alueyhdistyksen toteuttamaan vertaistukiryhmään omasta sijainnista riippumatta. 

Hullunkuriset sisarukset

Vertaistukiryhmä 18-30-vuotiaille, joiden sisko tai veli on sairastunut psyykkisesti. Tervetuloa mukaan suljettuun, verkossa kokoontuvaan vertaisryhmään. 

Kahvilat

Kahvilat ovat avoimia kaikille, joilla on pienikin huoli omaisensa tai läheisensä tilanteesta, eikä niihin tarvitse ilmoittautua. Kahvilaa pitävät yhdistyksen vapaaehtoiset.

Vertaiskahvila

Joka perjantai avoinna olevaan vertaiskahvilaan voi tulla istumaan ja juttelemaan kuka vain, jolla on huoli läheisensä mielenterveydestä, päihteiden käytöstä tai omasta jaksamisestaan läheisen sairastaessa.

Käsityökahvila

Kerran kuukaudessa kokoontuvassa käsityökahvilassa tehdään käsitöitä, nautitaan teetä tai kahvia ja saadaan vertaistukea.