Ryhmät

Avoimet ryhmät

Avoimet vertaistukiryhmät on tarkoitettu kaikille omaisille ja läheisille. Mukaan voi hakeutua milloin tahansa, eikä osallistuminen vaadi ilmoittautumista, ellei toisin mainita.

Omaisten tietoillat Halikon sairaalassa

Halikon sairaalan hoitajien ja yhdistyksemme vertaisten järjestämä omaisten tietoilta pidetään Halikon sairaalassa (Märyntie 1) aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina kello 17-19.

Täydentyvät ryhmät

Täydentyvät vertaistukiryhmät ovat ryhmiä, joihin voi hakeutua mukaan oman tarpeen mukaan. Mukaan voi hakeutua milloin tahansa, mutta työntekijän haastattelun kautta. Näin pystymme ohjaamaan kunkin omaisen ja läheisen parhaiten hänen tarpeisiinsa vastaavan tuen äärelle.

Vertaistukiryhmä päihderiippuvaisten läheisille

Vertaistukiryhmässä saa tukea muilta samankaltaisessa elämäntilanteessa olevilta, joiden omainen tai muu läheinen kärsii päihderiippuvuudesta.

Vaelletaan yhdessä -keskusteluryhmä

Vaelletaan yhdessä -keskusteluryhmä on suunnattu kaikille yli 35-vuotiaille, joiden läheisillä on haasteita mielenterveyden tai päihderiippuvuuden kanssa.

Miesten ryhmä

Ryhmän tavoitteena on luoda miesomaisille rento paikka keskusteluun ja virkistymiseen arjen keskellä. Ryhmä on suunnattu miehille, joiden läheinen sairastaa psyykkisesti tai on päihderiippuvainen. Seuraava kokoontuminen 24.8. Mukaan mahtuu uusia osallistujia!

Lue lisää

Suljetut ryhmät

Suljetut vertaisryhmät kokoontuvat aina samalla porukalla. Niihin ei yleensä oteta enää aloituksen jälkeen uusia jäseniä.

Vanhempainryhmä Salossa

Käynnissä oleva vertaistukiryhmä vanhemmille, joiden lapsella tai nuorella on huolta herättävä tilanne. Vertaistukiryhmässä vaihdetaan ajatuksia ja kokemuksia sekä saadaan tietoa ja tukea. Ryhmä alkoi lokakuussa 2019.

Syksyllä 2020 alkava Prospect-ryhmä

Prospect-ryhmä on tarkoitettu kaikille, joiden perheenjäsen on sairastunut psyykkisesti. Ryhmässä etsitään uudenlaisia ja elinvoimaa antavia näkökulmia omaisena olemiseen. Infotilaisuus ryhmään mukaan haluaville 9.9.

Lue lisää

Syksyllä 2020 alkava vanhempainryhmä

Uusi vanhempainryhmä alkaa lokakuussa, ja mukaan voi ilmoittautua jo nyt. Vanhempainryhmä on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsella tai nuorella on mielenterveyden ongelmia tai muuten huolta herättävä tilanne.

Suljettu ryhmä omaisille

Salon FinFamin vanhin vertaistukiryhmä on kokoontunut jo 20 vuoden ajan yhdistyksen vapaaehtoisten ohjaamana.

 

Vertaistukiryhmät etänä

Vertaistukea ja vahvistusta omaan arkeen ja hyvinvointiin on mahdollista saada myös etänä, ja näin koronavirustilanteen vaikuttaessa ryhmätoimintaamme haluamme kannustaa omaisia ja läheisiä mukaan etänä toimiviin vertaisryhmiin. Vertaistukiryhmiin voi osallistua verkossa Tukinetissä ja puhelimen välityksellä omasta sijainnista riippumatta. Ryhmiin osallistuminen on maksutonta.

Avoin chat mielenterveysomaisille

Oireileeko läheisesi psyykkisesti? Kaipaisitko itse tukea omaan tilanteeseesi? Haluaisitko vertaistukea?
Chat tarjoaa mahdollisuuden käydä vertaistuellisia keskusteluja muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Chatit toteutuvat joka keskiviikko klo 17-19 ainakin toukokuun loppuun saakka.

Lue lisää ja osallistu

Ryhmät omaisille ja läheisille

Verkko- ja etäryhmät toteutuvat Tukinetissä, Facebookissa ja ryhmäpuheluilla. Ryhmiä ohjaavat FinFami-yhdistysten työntekijät.

www.finfami.fi/verkkoryhmat/

Kahvilat

Kahvilat ovat avoimia kaikille, joilla on pienikin huoli omaisensa tai läheisensä tilanteesta, eikä niihin tarvitse ilmoittautua. Kahvilaa pitävät yhdistyksen vapaaehtoiset.

Vertaiskahvila

Joka perjantai avoinna olevaan vertaiskahvilaan voi tulla istumaan ja juttelemaan kuka vain, jolla on huoli läheisensä mielenterveydestä, päihteiden käytöstä tai omasta jaksamisestaan läheisen sairastaessa.

Käsityökahvila

Kerran kuukaudessa kokoontuvassa käsityökahvilassa tehdään käsitöitä, nautitaan teetä tai kahvia ja saadaan vertaistukea.