Vapaaehtoistoiminta

Tietoa vapaaehtoistoiminnasta

Kaikki vapaaehtoistoimintamme on ammatillisesti ohjattua, ja toimintaan voi osallistua juuri sen verran kuin haluaa.

Meille on tärkeää, että vapaaehtoiset saavat iloa ja jaksamista omaan elämäänsä vapaaehtoistoiminnan kautta. Kaikki yhdistyksen toimintaan tulevat vapaaehtoiset voivat käydä vapaaehtoisten peruskoulutuksen, ja halutessaan he voivat kouluttautua erilaisiin tehtäviin. Lisäksi kaikille vapaaehtoisille järjestetään yhteisiä virkistystapahtumia sekä ryhmätapaamisia.

Kaikki vapaaehtoistoimintamme on ammatillisesti ohjattua ja toimintaan voi osallistua juuri sen verran kuin haluaa. Vapaaehtoisena toimiminen on luottamuksellista, joten jokainen vapaaehtoinen sitoutuu vaitioloon.

Vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi vertaiskahvilan emäntänä/isäntänä, toiminnan esittelijänä erilaisissa tilaisuuksissa ja apuna järjestön sisäisissä tilaisuuksissa. Voit myös kirjoittaa verkkosivuillemme ja julkaisuihimme. Ryhmänohjaajakoulutuksen jälkeen voit toimia vertaisryhmän ohjaajana, tukihenkilökoulutuksen jälkeen tukihenkilönä ja Vertaisen työkalut -koulutuksen jälkeen vertaistukihenkilönä omaisneuvonnoissa. Prospect-koulutuksen jälkeen voit toimia myös Prospect-vertaisryhmän ohjaajana. Lisäksi voit ehdottaa vaikkapa jotakin toiminnallista ryhmää, jota haluaisit ohjata, tai muuta toimintaa, jossa haluaisit toimia vapaaehtoisena.

Ota yhteyttä

Jaana Knaapi-Lehtonen
Jaana Knaapi-Lehtonen

Omaistyön koordinaattori

p. 040 722 4961
[email protected]

[email protected] (1.12.lähtien)

Lähde vapaaehtoiseksi

Etsimme uusia vapaaehtoisia mukaan alati kasvavaan joukkoomme! Yhdistyksen toiminnassa on mukana eri ikäisiä ja eri taustoista tulevia vapaaehtoisia.

Osalla vapaaehtoisista on itsellään kokemusta siitä, kun läheinen sairastaa psyykkisesti, mutta toimintaan osallistuminen edellyttää vain aitoa kiinnostusta mielenterveysasioihin sekä halua tukea omaisten jaksamista ja hyvinvointia. Toivotamme tervetulleiksi vapaaehtoisiksi myös asiasta kiinnostuneet alan opiskelijat ja ammattilaiset. Ota yhteyttä, ja etsimme juuri sinulle sopivan tehtävän.

Kaikilla vapaaehtoisillamme on mahdollisuus käydä yhdistyksen vapaaehtoisten peruskoulutus ja tämän lisäksi muita koulutuksia omien kiinnostustensa mukaan. Yhdistys järjestää vapaaehtoisten peruskoulutuksen tarvittaessa, kuten myös ryhmänohjaajakoulutuksen, Vertaisen työkalut -koulutuksen, tukihenkilökoulutuksen sekä Prospect-koulutuksen. Osa koulutuksista toteutetaan yhteistyössä FinFami – Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset ry:n kanssa.

Vapaaehtoisille mahdolliset koulutuspolut on kuvattu yhdistyksen koulutusrungossa.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnasta Salon seudulla Jaana Knaapi-Lehtoselta ja V-S FinFamin verkkosivuilta.

Oppaat ja materiaalit

Yleiset materiaalit

Oppaat läheisille

Materiaalit vapaaehtoisille

Vapaaehtoistoiminnan esite

Materiaalit ammattilaisille

Materiaalit ja oppaat ammattilaisille

Pin It on Pinterest